Εξερεύνησε τα καταδυτικά σημεία

Όταν κάποιος ακούσει τη λέξη Κίσσαμος τότε οι πρώτες σκέψεις που πλημμυρίζουν το μυαλό του θα τον ταξιδέψουν στα μοναδικά θαλάσσια, αξιοθέατα τοπία. Ο Μπάλος, η Φαλάσαρνα και το Λαφονήσι αποτελούν μαγικά δημιουργήματα της φύσης τα οποία στολίζουν με την ομορφιά τους τον Δήμο Κισσάμου Βορειοδυτικά, Δυτικά και Νοτιοδυτικά της επικράτειάς του.

Τα μέρη αυτά, εκτός από την ικανοποίηση που μπορούν να προσφέρουν στον συμβατικό επισκέπτη, που θέλει απλά να κάνει το μπάνιο του στα πεντακάθαρα και διαυγή νερά, αποτελούν ένα ιδανικό πεδίο για να μυηθεί στο υποβρύχιο κόσμο, τον κόσμο των καταδύσεων.

Τα κρυστάλλινα νερά, η καλή θερμοκρασία καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, η απουσία ισχυρών ρευμάτων και η ομαλή κλίση του βυθού κοντά στην ακτογραμμή καθώς και το γεγονός ότι η Κίσσαμος διαθέτει προσβάσιμες ακτές τόσο στη Βόρεια όσο και στη Δυτική ακτογραμμή της Κρήτης ως εναλλακτική στις καιρικές συνθήκες που μπορεί να επικρατούν στη θάλασσα, συνθέτουν ένα ιδανικό πεδίο για εκπαίδευση, χαλαρή περιήγηση και εξάσκηση για ανθρώπους που θέλουν να μάθουν κατάδυση ή δύτες αρχάριων επιπέδων.

Το Ακρωτήριο της Γραμβούσας τόσο στην Δυτική όσο και στην Ανατολική του πλευρά αποτελεί ένα τοπίο φυσικής ομορφιάς και συνάμα ένα ποικιλόμορφο πεδίο για να πραγματοποιούνται πιο εξειδικευμένες μορφές καταδύσεων που μπορούν να ικανοποιήσουν ακόμη και τον πιο έμπειρο και απαιτητικό δύτη. Υπάρχουν βαθιές καταδύσεις, καταδύσεις σε τοίχο, ναυαγιοκαταδύσεις και ύφαλοι που περιμένουν να τους επισκεφτείς!

Η Δυτική ακτογραμμή μέχρι το Ιναχώριο και το Λαφονήσι είναι γεμάτη από άγνωστα στους πολλούς, μέρη τα οποία κρύβουν πολλές υποβρύχιες συγκινήσεις και άγρια ανεξερεύνητη ομορφιά.

Η Κίσσαμος είναι μια μοναδική περιοχή καθώς μπορείς να συνδυάσεις τις καταδύσεις σου με μια επίσκεψη στο Μουσείο της πόλης της Κισσάμου ή στην Αρχαία Φαλάσαρνα όπου μπορείς να εμβαθύνεις τις γνώσεις σου πάνω στην πολιτιστική κληρονομιά αλλά και να δεις κάτι πραγματικά μοναδικό, μια λιμενική εγκατάσταση στη ξηρά από ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο!

Επισκέπτες σε ένα κόσμο διαφορετικό, μοναδικό που θέλουμε μόνο να τον παρατηρήσουμε και να τον θαυμάσουμε αφήνοντας τον στην κατάσταση που τον βρήκαμε ώστε και οι επόμενες γενιές να έχουν την ίδια ευκαιρία…

Σε καλούμε να κάνεις μια «βαθιά βουτιά» στην Κίσσαμο…όλο το χρόνο… είναι μοναδική…ανεξάντλητη…